• 13 kwietnia, 2021
  • admin
  • 0

Имплантология

Поставяне на импланти

Поставянето на импланти е най-биологичният начин за възстановяване на липсващи зъби. Спестява изпиляването на съседни зъби и премахва необходимостта от носенето на доста неприятните подвижни протези.
Поставянето на импланти е рутинна стоматологична дейност, която се извършва след предварително рентгенологично изследване, внимателно планиране и грижа за Вашия комфорт. За максимална прецизност е необходима компютърна томография даваща най-добра 3D визуaлизация на съответния участък в зъбната дъга,както и ориентация спрямо анатомични структури като мандибуларен канал,ментален нерв,максиларен синус.
Следва процес за оформяне на място за поставянето на импланта в правилната позиция и самото му поставяне. Имплантирането се извършва под локална анестезия.
За период от 2 до 6 месеца зъбният имплант се интегрира в костта, след което се пристъпва към поставяне на необходимата конструкция – коронка, мост или протеза.

Грижи за импланта

Всеки имплант се нуждае от ежедневни грижи. Изисква се стриктно спазване на устна хигиена с контролни прегледи първоначално на 6, а след това на 12 месеца. Специално внимание се отделя на венеца около импланта и рентгенологичната оценка за състоянието на прилежащата кост.
Предпоставки за дългосрочното функциониране на поставените импланти:

– Предварително планиране
– Точно позициониране
– Използване на прецизна система импланти
– Периодични контролни прегледи след завършване на лечението
– Имплантолог с богат опит и квалификация
– Съвременна апаратура и най-високо ниво на стерилизация

Какви са предимствата за пациента?

Съвременните импланти са изработени от титан – биологично поносим метал, притежаващ изключителни механични качества.
– Не е нужно изпиляването на здрави съседни зъби
– Премахва се неудобството от носене на цели или частични протези и се осигурява липсващата стабилност на тези конструкции.
– Дългосрочно функциониране на поставените импланти.
– Подобрява се функционалността и естетиката на съзъбието на пациента.
– Повишава се значително качеството на живот, самочувствието и увереността.
– Лечението с импланти е с предсказуем и надежден резултат, базиран на дългогодишната ни практика и професионален опит в тази област.
– Сигурността е гарантирана от използването на системи за поставяне на импланти на лидерите в тази област.